3 Mart 2014 Pazartesi

memleketin en kral adamı


Sevgili Ekrem Abi, 
Seni bu memleketin en kral adamı ilân ettim! Ömrüm boyunca daha önce hiçbir hemcinsimi yahut erkeği seni kıskandığım kadar da kıskanmadım bilesin! Şu hayatta örnek aldığım benzemek yerinde olmak istediğim  insansın! Başta bahsettiğin doktor olmak üzere sana köylü deyip dudak büküp aşağılayanlar  o 'sıfırladığın' egona kurban olsunlar e mi ! Biz şehirliyiz de ne olmuş sanki? Fırtınalı aşklar yaşıyoruz. Tırt! Acep kombili evlerimizde yüksek binalı sokak aralarında  kaç fırtına gördük? Yeni aşklara yelken açıyoruz! Acep kaçımızın kayığa binmişliği var? Dağ bayırı geçtim iki merdiven çıkalım bi yokuş tırmanalım tıkanıyoruz kesiliyoruz be abicim biz! Şule Gürbüz'ün bir röportajında izlemiştim  Eskiden mevlevihanelerde senin yaptığın gibi ağaçları hakkederek heykel değil de koca koca saatler yaparmış bazı  mevleviler. Şule Gürbüz   mekanik saat tamircisi zanaatkaryazar, ustasıyla çekilmiş çok güzel bir belgeseli var demişti ki tamir ettiğim o mevlevihane çıkışlı saatlerin hiçbirinde imza yoktu biz bi kalem oysak altına hemen imza atacak yer ararız dervişler bilerek isim yazmamış o güzelim saatere. Seni izleyince şimdi o sözler geldi aklıma açtım bir daha izledim belgeseli. Meşhur benim oyumla köylününki bir mi sözünden de utanmıştır umarım o 'oyuncusunucumanken' Dudaklarını şişirip şişirip açık e ile keeendiii mi yapmışkiiiiii dediğini duyar gibiyim! Sanat galerileri bienaller müzeler  hepiniz nasıl sahtesiniz nasıl slikion nasıl 'oryalle açılmış' nasıl lens nasıl topuklu nasıl beni gör bana bak,  nasıl 'güzelim farklıyım eşsizim estetiğim değil mi 'siniz ve bu heykelleri görünce ustasının kırılsın önemli değil dediğini duyunca umarım hepiniz utanırsınız içinizdeki Tanrı kompleksinden! 


3 yorum:

  1. İyi ki var böyle insanlar, gerçekten foseptik çukurunda açmış çiçek gibiler. İyi geliyor varlıkları insana.

    YanıtlaSil
  2. sosyal medyada sözlüklerde bu ara sürekli paylaşıp duruyorlar o yüzden izlemeyen kalmamıştır ama ben de paylaşmadan duramadım öyle mutlu oldum ki böyle birinin varlığının görünür olmasından. ideal sanatçının karşılığı bence. Bir kez de trt türkteydi sanırım bir belgeselde birini gösterdiler çobandı deli gibi kitap okuyordu kendine klübe yapmış dağ başında orada yaşıyordu ama konuştuklarını duyman lazımdı. Keşke çoğalsa böyle videolar... Görünür olsalar biraz. Televizyonda devrim yaratan calogonit bulaşık deretrjanı reklamı görmekten çok sıkıldım. Devrim öyle değil böyle olur diyesim geliyor gördükçe :)

    YanıtlaSil
  3. Ben kalmıştım izlemeyen, sayende izledim iyi oldu :) Zil çalınca kameradan habersizmiş edasıyla kapıyı açan o saçları fönlü, gıdısı kolye dolu, pür makyaj teyzeler var ya hani; onlar devrimi su izi bile bırakmayan deterjan sanmaya devam etsin. Ekrem abi hayatı yalamış yutmuş, üstüne de ferah limonatalar içmiş :) Hey yavrum hey!

    YanıtlaSil